Яйца Кокот с подправки – експресна красива закуска

Това е рецепта за случаите, в които ти се иска закуската да е по-така, обаче се събуждаш твърде късно, за да правиш каквото и да било или пък се оказва, че нямаш нужните съставки и ходенето до магазина ще накара любимите ти хора да чакат гладни… До болка познато усещане!

яйца кокот
Яйца Кокот – необходими продукти

Необходими са само няколко купички, намазани с масло и поръсени със зелени подправки, наситнени добре. Аз използвах магданоз с малко копър, но всичко може да стане добре.
В тях се изсипват по едно или две яйца, в зависимост от големината на купичката.

Яйца Кокот в купичка
Яйца Кокот в малка или с по-голяма купичка – няма значение

Слагат се в тенджера върху решетка на водна баня, захлупени с капака на тенджерата за около 3-4 минути.

Яйца Кокот
Яйца Кокот – готови са!

През това време може да се препече хляб, да се намаже с масло или крема сирене. Тук съм сложила върху хлебчето песто от сушени домати, сирене и зехтин. Сложих и листенца от спанак за малко хрупкавост – може да е айсберг, рукула, нещо още зеленичко няма да навреди.

*Съветче: Преди да обърна купичката върху хлебчето (с кърпа! гореща е!), я наклоних над мивката, за да изтече излишна вода, ако се е събрала такава – от конденза по вътрешността на затворения капак на тенджерата може да са капнали капки вода в купичката. Така хлебчето няма да се намокри, когато сервирам яйцата.

Яйца Кокот
Яйца Кокот върху хлебче

Готово е и гладните могат да нападат! Ще се радвам да ми дадете още идеи за зелени и други подправки и комбинации, които биха си отивали, приготвени по този начин!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *