Равиоли, пълнени с рикота, пармезан и цял жълтък

Голям мерак беше да ги направя, като разбрах, че съществуват – вече дори не си спомням дали ги бях сънувала и после потърсих дали такова нещо съществува или обратното.

Съчетават две от любимите ми неща – яйца и паста ведно! Все едно пица с паста, но такова още не съм открила.

Та – за първия ми опит – бих казала тотално неуспешен, тъй като тестото разточих на ръка, с точилка, поради липса на друго – все пак бях на море…

В резултат се получи тънко тесто, но не толкова, че а се свари за 1 минута – съответно – за да не е сурово равиолчето, варих две минути и половина, а жълтъкът с превари … не беше както си го представях, срам голям!

Сега обаче… съм въоръжена с машинката за разточване на тесто на любимата сестра, както и си знам какво трябва да съобразя – и воала!

Все едно да си направиш яйца наново :)

output_dTz8ku

2 мнения за “Равиоли, пълнени с рикота, пармезан и цял жълтък

  1. Здравейте, Йоана!
    Много вдъхновяваща рецепта! Видях я когато я приготвяхте в MasterChef и веднага я потърсих. Оказа се, че не съм единствената :) – Има хора, гладни за естетика и вдъхновяваща храна.
    Отколкото до пица с паста – още в далечната 2006 я видях в Холандия във фризер с полуфабрикати и толкова много се впечатлих, че този феномен ми беше в топ 5 на абсурдните неща, които открих там (неща като това, че поднасят традиционната си супа с вилица и шампоана против махмурлук;).
    Успех в MasterChef! И много вдъхновение в кухнята!

  2. Хах! Здравейте, Анелия! Много ме зарадвахте с историята за абсурдните неща в Холандия, ще потърся!
    Колкото до равиолите, ще пусна рецептата тогава, радвам се, че Ви е допаднала – голяма врътня е, но стават много вкусни! Освен това не подлежат на заготовка, затова са толкова ценни – значи който ги приготви за Вас, ги е направил на момента!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *